Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

ΔΙΚΑΙΩΝΟΜΑΣΤΕ ΝΟΜΙΚΑ – ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΑΧΗΤΙΚΑ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

    Εδώ και 2 εβδομάδες κάποιοι έσπευσαν βιαστικά να πανηγυρίσουν (στηρίζοντας με αυτό τον τρόπο την εργοδοσία στον Καφεναί – Μυρσίνη) με ανακοινώσεις στο διαδίκτυο για την δήθεν καταδίκη 2 συναδέλφων για συκοφαντική δυσφήμιση. Η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική.

    Η αρχική κατηγορία ήταν πράγματι αυτή, αλλά στην δίκη που πραγματοποιήθηκε στις 17/11 αποδείχτηκε πως όλα όσα αναφέρονται στα κείμενα που μοιράζουμε είναι αληθή και δεν τίθεται θέμα συκοφαντικής δυσφήμισης. Το δικαστήριο όμως καταδίκασε τους συναδέλφους μας για εξύβριση για τους εξής λόγους:

            α) Ότι δεν μπορούμε να συνδέουμε την πολιτική που ακολουθούν η συγκυβέρνηση και η Τρόικα με την πολιτική που ακολουθούν οι εργοδότες του κλάδου μας!!!

      β) Οι λέξεις «τρομοκρατία», «εργασιακός μεσαίωνας», «δουλοπάροικοι» κ.λ.π. (ασχέτως αν είναι η πραγματικότητα) δεν μπορούν να χρησιμοποιούνται, γιατί ο στόχος μας δεν είναι η ενημέρωση και η δημοσιοποίηση του προβλήματος, αλλά η δημιουργία μεγαλύτερης έντασης και κακού κλίματος ανάμεσα στους εργαζόμενους και την εργοδοσία (για τα οποία και προφανώς δεν είμαστε υπαίτιοι).

    Εδώ θα πρέπει να επισημάνουμε ότι η ίδια η εισαγγελέας δήλωσε πως είναι αναφαίρετο συνταγματικό μας δικαίωμα οι κινητοποιήσεις και οι παραστάσεις διαμαρτυρίας. Εμείς δηλώνουμε ότι ο εργασιακός μεσαίωνας που βιώνουμε όλοι οι εργαζόμενοι είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της συγκυβέρνησης και της Τρόικας οι οποίοι όλα αυτά τα χρόνια έχουν καταργήσει εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα καθώς και συνδικαλιστικές- δημοκρατικές ελευθερίες.

    Στις 25/11 βγήκε η απόφαση που αφορούσε στην αγωγή για τα δεδουλευμένα μας η οποία μας δικαιώνει πλήρως:

           α) Αναγνωρίστηκε όλο το χρηματικό ποσό που διεκδικούσαμε: 23.000 Ευρώ που προκύπτουν από μη καταβολή επιδομάτων, δώρων, προσαυξήσεων Κυριακών- αργιών και νυχτερινής εργασίας.

          β) Όλα όσα υποστηρίζουμε για τις εργασιακές συνθήκες είναι αληθή (π.χ. oι συμβάσεις εργασίας που εκβιαστικά υπογράφαμε και δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα, τα παράνομα προγράμματα εργασίας, κ.λπ.)

    Με αυτήν την απόφαση κατέρρευσαν πλήρως οι συκοφαντικές και ψευδής κατηγορίες της εργοδοσίας πως είμαστε συμμορία εκβιαστών, μπράβοι και τραμπούκοι που μόνο στόχο έχουμε την εξόντωση και διαπόμπευση των εργοδοτών του κλάδου με σκοπό την απόσπαση μεγάλων χρηματικών ποσών για προσωπικό μας όφελος. Φυσικά η «αριστερή» εργοδοσία στον Καφεναί - Μυρσίνη έχει «ξεχάσει» ότι οι εργαζόμενοι έχουμε δικαιώματα και ότι μπορούμε να τα διεκδικούμε και με νομικά αλλά και με συνδικαλιστικά μέσα. Φαίνεται ξεκάθαρα πως η εργοδοσία αφενός χρησιμοποιεί τα εργαλεία της κυβέρνησης και της Τρόικας για να μη δώσει λύση στο πρόβλημα που αυτή δημιούργησε και αφετέρου να χρησιμοποιήσει τον εργατικό μας αγώνα ως Δούρειο ίππο για να στοχοποιήσει εργαζόμενους και συνδικαλιστές και να ποινικοποιήσει μορφές πάλης τις οποίες χρησιμοποιούν οι εργαζόμενοι σε όλους τους κλάδους εδώ και δεκαετίες. 
    Εμείς οι απολυμένοι εργαζόμενοι στον Καφεναί και πλέον Μυρσίνη συνεχίζουμε τον αγώνα μας με την ίδια μαχητικότητα και επιμονή μέχρι την τελική δικαίωση.  Καλούμε την εργοδοσία να συμμορφωθεί στην απόφαση του δικαστηρίου, αφού τόσο καιρό υποστηρίζει ότι πιστεύει στην ελληνική δικαιοσύνη και την χρησιμοποιεί με κάθε ευκαιρία (αγωγές, μηνύσεις, ασφαλιστικά μέτρα).

-Να δοθούν άμεσα τα δεδουλευμένα μας.

-Να αποσυρθούν οι ψευδομηνύσεις και οι αγωγές της εργοδοσίας.

-Να επιστρέψουμε στην εργασία μας

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Παρασκευή 5/11 και ώρα 21.00. Προσυγκέντρωση Τσιμισκή με Εθν. Αμύνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.